Over Björn

Björn is geboren op schrikkeldag 1984 in Venlo. Al van jongs af aan inspireerde muziek hem. Vooral zingen. Na thuis altijd genoten te hebben van de klanken van het Nederlandstalige lied trok hij de stoute schoenen aan om de microfoon eens een keer te grijpen tijdens een feestje. De reacties waren goed en Björn wilde hier dus ook zeker meer mee gaan doen.  Zo stond hij ineens op verschillende podia tijdens feesten en partijen.

Na enkele malen aan diverse projecten te hebben meegewerkt. Maakte hij de keus om een uitstap te maken naar het Limburgstalige lied. In 2008 deed hij voor het eerst deed hij mee aan ut GVK in Grubbenvorst en met het nummer “Tot morge”  en werd hij 5e. Het jaar erop probeerde Björn het nogmaals met “Blief toch ni zoe staon” maar resultaat bleef uit. Hij nam nog wel een nummer op “Altied te laat” bij de bekende Marlstone studio in Bunde. Hij behaalde hiermee voor het eerst ook de halve finale van het LVK, echter een finale plaats zat er niet in.

De twijfel sloeg toe, “past dit wel bij mij” ?. Toch maar terug naar de vertrouwde nederlandstalige slagers van weleer? Tot die ene dag in September 2013 en hij toch weer mee deed aan het GVK……1e met zijn eerst echte eigen nummer “Vastenaovend belaeve”. Een echt vastenaovend nummer, in u raad het waarschijnlijk al…..Nederlandstalig jasje.
Dit werd opgenomen en ingestuurd naar het Limburgse liedjeskonkoer het LVK. Na de eerst Horde te hebben genomen en bij de laatste 60 te komen…..reikte daar ineens die geliefde finale plaats. En kon hij zich nu echt aan het grote publiek in Limburg tonen.

Vanaf toen denderde hij door om ook in 2014-2015 de eerste plaatst te behalen met de
liedjesavond. Hij bereikte de halve finales en tevens voor het 2e jaar op rij de finale van het LVK in Limburg met zijn nieuwe nummer: “Bis dich det?”.
In 2015-2016 haalde hij met maar liefst 2 nummers de halve finales
van het LVK en wederom de finale van het LVK met het nummer “met Vastenaovend” een 8e plek. In 2016/2016 word hij gedeeld eerste in Grubbenvorst en behaald uiteindelijk weer de LVK finale met het nummer ”D’n tel kwiet!” In dit jaar word ook bekend dat hij zich verbonden heeft aan Marlstone – Events and Entertainment.

Tot op de dag van vandaag is hij een graag geziene artiest. En door de hele provincie Limburg te vinden op diverse podia.